recept

koprová omáčka z květáku

Jednoduché, zdravé a dobré jídlo. Ano, i taková může být koprová omáčka. Buď ji milujete, nebo nesnášíte. Tu klasickou koprovku se šesti od babičky, plnou mouky a mléka, si po cvičení zřejmě nedáte. Zkuste proto náš recept na lehkou a zdravou koprovou omáčku z květáku. Nepoznáte rozdíl!

Postup

  1. Květák rozdělíme na růžičky, zalijeme studenou vodou, osolíme a okmínujeme, dáme vařit. (Vody dáme takové množství, aby po rozmixování vznikl hustší krém.)
  2. Po změknutí květák rozmixujeme. Přidáme část kopru a vaříme ještě dvě minuty.
  3. Potom přidáme zbytek kopru, smetanu a promícháme.
  4. Omáčku odstavíme a dochutíme čekankovým sirupem a citronem.

Koprová omáčka by měla mít sladkokyselou chuť, záleží tedy na vašich preferencích, zda bude sladší či kyselejší. 

Podáváme s vařeným bramborem, vařeným vejcem a vařeným hovězím masem. Pokud chcete vegetariánskou variantu, tak vynechte hovězí maso.